Shoqata Veganët Bullgar është një organizatë joqeveritare, qëllimi i së cilës është përhapja e veganizmit si lëvizje abolicioniste. Ne jemi një organizatë me aktivist vegan, dhe shprehim një qëndrim personal ndaj shitjes dhe konsumit të kafshëve. Ne fuqimisht dhe haptazi deklarojmë se “Mishi është vrasje!” dhe çdo produkt tjetër I kafshëve është shfrytëzim dhe skllavërim i kafshëve. Zëri ynë është zëri i kufomave në pjata, kufomat në frigoriferë, kufomat në thertore, kufomat në oborrin e shtëpisë së gjyshërve tanë në vend, kufomat që varen në supermarket ose në dyqanin e mishit. Kufomat nuk mund të flasin, por ne mundemi. Bëhuni pjesë e shoqatës tonë. Le të jemi të gjithë së bashku zëri i kafshëve.

Sepse Mishi është VRASJE !!! Dhe kjo nuk duhet të jetë më tabu. Ne nuk pranojmë të shmangim shikimin tonë. Ne nuk pranojmë t’i mbyllim sytë. Ne nuk e pranojmë heshtjen, kur duhet të bërtasim! Ne nuk pranojmë mizori ndaj qenieve të pafajshme. Ne nuk pranojmë që gjallesat e pafajshme të vriten. Ne nuk pranojmë marrëveshje të heshtur. Ne nuk pranojmë të qëndrojmë indiferent ndaj gjërave që ndodhin. Ne nuk e pranojmë pasivitetin e atyre që mund të bëjnë diçka. Ne nuk e pranojmë dhe Ne nuk pranojmë!