Pse Vegan?

Mishi mishi është vrasje. (Kafshët vriten kundër vullnetit të tyre.)
Vegjetarizmisepse nuk mjafton. (kafshë të panumërta vriten për qumësht, vezë, lekurën, gëzofin, leshin, mëndafshin ose mjaltin..)
Gëzofi dhe lëkura gëzofi është vdekje. ( kafshët rripen të gjalla ose futen në dhoma me gaz.)
Mëndafshimëndafshi është vdekje. (Krimbat e mëndafshit vendosen për tu zier ndërsa janë ende gjall.)
Produktet e bulmetitbulmeti është dhunim. (Vrasja e viçave meshkuj dhe lopëve të vjetra nga përorimi.)
Vezëtvezët janë hajdutëri. (Përveç izolimit, vrasja e zogjve meshkuj dhe pula e që nuk bëjn më vezë.)
Leshileshi është shpërdorim, hajdutëri dhe mizori. (kafshët pësojnë infeksione dhe ngordhin.)
Bishti dhe puplatmizori e pandalshme (bishti I patave shkulet ndërsa kafshët janë ende koshiente dhe nuk përdoret ndonjë anestezi.)
Produktet e mjaltitproduktet e mjaltit janë vrasje. (Shtypja e bletëve në përgatitjen e mjaltit. Bleta mbretëreshë përdhunohet gjat proçesit të shumimit artificial.)
Eksperimentimi tek kafshëtVdekje dhe torturë. (kafshët infektohen me sëmundje ose u injektohen substanca toksike.)
Kalërimikalërimi është deformin, shfrytëzim dhe skllavërim. (ai deformon dhe shkakton dëmtime te zgjatura te shpinës së kalit apo devesë. Elefantët trajnohen duke iu nënshtruar torturave të jashtëzakonshme.)
Slitat e qenve shpërdorim mizor i qenve (rimorkimi me slitë dhe kafshët e ngrira- sportet dimërore me qen.)
Cirkucirku është skllavërim. (Kafshët mbahen si skllave gjatë gjithë jetës së tyre dhe trajnohen nga trajnuesit në mënyra mizore.)
Kopshtet zoologjikburg për kafshët. (kafshët mbahen në kafaz të vegjël ose hapsira të vogla në mjedise jonatyrore. Të dënuara me burgim pa pasur asnjë faj.)
Qentë guid për njerëzit e verbër ata u nënshtrohen trajnimeve shumë mizore dhe dhe torturuese.
Qentë e policisëatyre u jepet drog në mënyre që të mund ta nuhasin atë.
Luftimi me dematvrasje brutale. (demat shpohen me heshta deri në vdekje në formë argëtimi për publikun.)
Rodeotorturë mizore (gjymtimi I kuajve, demave dhe kafshëve të tjera për argëtimin e publikut.)
Ushqimi për kafshët shtëpiake ushqimi për qentë dhe macet me përbërës kafshësh. (Behen me zogj meshkuj pule dhe rosat e vigla femra, sidomos ushqimi I maces.)
Luftimi midis kafshëveluftim për vdekje (qentë, kaposhat, dhe kafshët e tjera luftojnë deri në vdekje për argëtimin e publikut.)
Gjuetiavrasje për argëtim (ligjërisht e lejuar dhe vrasje e ligjshme e kafshëve të pafajshme për arsye argëtimi.)

Sepse çdo qënie e pafajshme ka të drejtën e jetës dhe lirisë.