BBV është një organizatë aktiviste dhe ka si synim te informojë njerëzit rrethë asaj çfarë po ndodh me kafshët. Ju mund të arrini më tepër me një fjalë të mirë dhe pak aktivizëm sesa vetëm me një fjalë të mirë. Aktivizmi yne fokusohet më së tepërmi në të treguarin se çfarë po ndodh me kafshët. Ne ndërtojmë billborde në të gjithë vendin dhe shfaqim video me atë çfarë ndodh me kafshët, si edhe shumë mënyra të tjera informimi. Në BBV ne ndajmë bindjen se shoqëria duhet të informohet me çdo kusht për mizorinë dhe padrejtësinë kundrejt kafshëve.

Nëse çdo vit një vegan bind një person që të bëhet vegan, në 50 vite ne do të kemi një botë vegane.